Posten ligger ved stien opp til Sterkerud, langhusspeidernes stolthet og glede. Opprinnelig var dette en av mange husmannsplasser under gården Karlsrud Store. Navnet var Sterkerud Vestre.

Det ble dannet en speidergruppe på Langhus i 1930, og speiderne gikk ofte på tur i skog og mark. Ofte slo de seg ned og spiste nista på denne gamle husmannsplassen. Så ble det til at skogeieren, Erichsen på Tallaksrud, ga speiderne lov til å sette opp en hytte på den gamle grunnmuren. Ikke nok med det, men de fikk også lov til å hugge nødvendig tømmer i skogen.

Og 23. september 1932 sto hytta ferdig og kunne innvies. Så kom krigen, og speiding ble forbudt. Unghirden, nazistenes ungdomsorganisasjon, overtok bruken av Sterkerud, speiderne måtte holde seg borte. Men det sies at noen motstandsfolk klarte å gjemme unna illegale våpen i grunnmuren under hytta – uten at det ble oppdaget. Foto Østlandets blads fotoarkiv, Nasjonalbiblioteket.

I 1946 kom speidingen i gang igjen, selv om arbeidet gikk litt tregt på Langhus. Fra 1956–1972 var Roverlaget på Ski med på å drifte stedet, og de hadde avtale med Langhus om å dele drift og inntekter. For i alle år har det vært servering og helgeåpent på Sterkerud i vintersesongen.

Fra 1972 har langhusspeiderne hatt eneretten til hytta, de har pusset og stelt med den, det har vært deres hovedbase i skogen. De leier den ut, ikke bare til speiderne, men også skoler og barnehager har fått låne den til overnatting.
Stkerud har til og med eget spøkelse: «Obersten». Historien om den tyske offiseren brukes som forklaring på merkelige lyder og uforklarlige hendelser i hytta.

Se mer: Follominne 2021.