Abelone Constance Kristensen ble født på Tukthuset, og var datter av ungkar Edvard Eriksen og tukthusfange nr. 68 piken Karen Ulriksen, og døpt i Tukthuskirken. Mora satt på en åtte måneders dom for tyveri. Navnet Abelone kom fra ei av de ansatte på tukthuset, som bar den vesle jenta til dåpen. Vaterlands dronning.

Hun ble plassert i pleiehjem hos en familie på Sinsen, men må på et tidspunkt ha kommet i kontakt med prostitusjonsmiljøet som moren ser ut til å ha tilhørt. Hun stakk hjemmefra etter konfirmasjonen, og traff Lauritz Kristensen på et bordell på Vaterland. De ble gift i Østre Aker den 18. mars 1882. Tre år tidligere hadde de fått sitt eneste barn, sønnen Oscar. Han ble bare knapt tre måneder gammel. De åpnet en delikatesseforretning, med hotell/bordell i etasjen over.

I 1893 ble mannen drept, og dette førte til en omfattende opprydding på Vaterland. Opptakten ser ut til å ha vært bondefangeri, en utbredt virksomhet på Vaterland og i Pipervika.

Abelone fortsatte livet som horemamma under dekke av å drive et slags vertshus i mange år etter ektemannens død. I 1894 fikk hun en dom og måtte sone på straffeanstalten for kvinner fra 25. januar til 14. juli. Saksnummeret stemmer med at dette er siktelsen fra 1893 som hun ble pågrepet for. I 1898 ble hun den 1. september pågrepet for tyveri. 

I 1913 trakk Abelone seg tilbake. Hun avviklet virksomheten i Kristiania og flyttet til Ski. Der bosatte hun seg i Villa Briskeli i Gamleveien. Det var ei heller nedkjørt kvinne som flyttet inn i boligen i Ski. Mange års hardt liv som prostituert med et betydelig alkoholmisbruk hadde satt sine dype spor. Likevel fikk hun noen rolige år i Ski, men i mai 1920 ble hun syk. Hun ble innlagt på Røde Kors i Kristiania der det ble konstatert at hun hadde kreft i magen. Seks uker seinere, den 16. juni, døde hun. Abelone Constance Kristensen ble 62 år gammel. Hun ble gravlagt fra Ski kirke den 24. juni 1920. 

Ved restaurering av Villa Briskeli ved Folkets Hus, ble det funnet ID-kort og klokker bak panelet i veggen. Hun hadde vel sine damer i Ski også.

Se mer: Kalender 2002,
Lokalhistoriewiki