Country Snakes 


Fra v. Dagfinn Zeiffert piano/keyboards, Hans Hjemmen bass/vokal, Egil Berg trommer, Lillian Askeland, Knut-Erik Steen vokal/gitar, Ralph Nilson lead-gitar og Kai Finstad steel-gitar, gitar.

I 1967 ”red Ski-bandet Country Snakes ut av soloppgangen” og skulle etter hvert vise seg å bli det kanskje beste og mest omtalte countrybandet i Norge. Som vokalister i bandet er det nok Lillian Askeland og Ottar ”Bighand” Johansen som først og fremst ga bandet sitt spesielle særpreg og som gjorde at Country Snakes slo så godt an som de gjorde. I tillegg var gjengen meget dyktige når det gjalt å tiltrekke seg massemedia og var blant annet husband i NRK TV’s ”Landhandelen” midt på syttitallet. Dette var et svært populært tv-program på den tiden og ga bandet akkurat det det trengte for virkelig å bli populære både i Norge og i utlandet. Country Snakes skulle vise seg å bli Lillians backingband i mer enn 20 år.

Uttallige spillejobber skulle det bli fra 1967-1983, og opptreden på Wembley Arena sammen med de fremste amerikanske country-artister plasserer bandet i det musikalske landskap fra 70 – 80 tallet. Tidligere plateproduksjon og salg utgjør mer enn 500.000 solgte kopier i Norge. I tillegg medvirket bandet på flere av ”Countryfest” utgivelsene fra Talent Studios som var en direkte følge av TV-arbeidet i Norge.

Lillians solokarriere
I tillegg til alle årene med Country Snakes, har Lillian en imponerende solokarriere bak seg. Vi kan bl. annet nevne:
• No.1 hits på Norges topp 20 lister
• Festivaler, turnéer og tv-opptredener i Brasil, Tyskland, Polen, Sverige, Finland, England og Danmark.
• Diverse radio og tv-opptredener i Norge.
• Innspilling i Nashville. (Roses for sale) Produsert av Blake Mevis.
• Lillian kan se tilbake på hele 14 solo¬album, en mengde singel-plater, samt at hun har opptrådt på en rekke andre album.
• Hun har mottatt 21 priser for høye salgstall.
• Mottatt 4 stipend.
• Startet i 1986 sitt eget plateselskap, hvor hun har gitt ut sine siste to Cd-plater, ”I`ll be faithful to you ”og” It takes a little rain (to make love grow)”.

Alene og sammen med sine ”brødre” i Country Snakes kan hun med rette være stolt av det hun har oppnådd. Lillian Askeland har i flere år vært ansett som en av Norges mest populære artister. Hun blir ofte omtalt som "Norges Country-dronning".

Allerede i 1988 hadde Lillian solgt over 1 million eksemplarer av sine kassetter og LP-plater. Blant disse er selvfølgelig den populære platesamlingen "Countryfest", som ble spilt inn med b.la. Country Snakes.

Lillian Askeland og Country Snakes har opptrådt i en rekke land. Sverige, Finland, Danmark, Polen, Tyskland, Brasil, England, Skottland og USA har hatt besøk av den hyggelige gjengen. De har også medvirket i TV-programmer i flere av disse landene.

På et skikkelig grillparty kan det meste skje
Pinsen 2003 ble en høytid med høy nostalgifaktor for mange musikere og vokalister i bandet Country Snakes. En invitasjon fra en av ildsjelene i bandet, Knut-Erik Steen, til tidligere medlemmer av bandet m/følge ble en stor suksess. Dette endte med grillparty på gamle og kjente tomter i Skotbu hvor bandet hadde sine aller første øvinger. Været var flott, og festen ble holdt utendørs til kl. 04:00 søndag morgen. Scene var rigget, og instrumenter på plass, mens gjestene brakte med seg grillmat, brus og nødvendige gitarer.

”Artig” og ”Gøy” var alles mening om festen, mens enkelte med snev av ambisjoner fortsatte med: ”Kanskje vi skulle øve litt for moro skyld”. Svaret er gitt med nytt spørsmål. Når da?

Lillian var selvfølgelig deltaker på pinsefesten, og sammen med henne tok det ikke mange månedene før bandet hadde øvet inn et solid repertoar bestående av ”gamle kjente” og nyere låter.